Vés al contingut

ProuFeminicidis: Acabar amb totes les violències masclistes és responsabilitat de tota la societat, estructures i institucions.

Publicat el 22/11/2022

Malgrat la pluja i el fred, ahir, com cada tercer dilluns de mes, ens vam concentrar a la plaça Sant Jaume, per visibilitzar i denunciar el terrorisme masclista que patim les dones

Diferents persones es van sumar a la condemna i dolor davant la injustícia i el sense sentit: 4 dones han estat assassinades a mans d’homes, des de la darrera concentració a finals del mes d'octubre.

Les darreres, Irina i Mariya, mare i filla, de 29 i 6 anys, respectivament, van ser assassinades per la parella i pare, a casa seva a Móstoles, a ganivetades, el passat 6 de novembre.

La Mariya és la segona nena víctima de violència vicària d’aquest any. És la forma més cruel de la violència masclista. La que s’exerceix sobre totes les persones que la dona més estima i amb les que té un vincle emocional més important. Els fills i filles son utilitzats com un mitjà o instrument per causar el màxim dolor o dany a la mare i també com a mètode d'amenaça per impedir que una dona s'allunyi.

Acabar amb totes les violències masclistes i els feminicidis és responsabilitat de tota la societat, estructures i institucions.

Només a l’Estat espanyol, des de que es compten, l’any 2003, ja són 1.171 dones, fins avui i en el que portem de 2022, 76 dones en han estat assassinades a mans d’homes, segons el registre de Feminicidio.net que recull tots els feminicidis i altres assassinats de dones.

Dissabte 19N va ser el Dia Mundial per a la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil,  i vam voler aprofitar per denunciar aquesta xacra social, una mostra vergonyosa més del mandat de masculinitat i d'una societat muda e impassible davant les injustícies. Ens van acompanya l'Associació Carme Diaby per donar la veu a les víctimes i supervivents d'abusos sexuals infantils, visibilitzant el problema perquè deixi de ser tabú. El seu projecte fa visible, sensibilitza a través de campanyes i actes públics per acostar-se a totes les víctimes i ajudar-les.