Vés al contingut

El projecte "Regles de Quibdó: construint pau amb dones privades de la llibertat" és una iniciativa que es desenvolupa a la ciutat de Quibdó, a Colòmbia, en agrupació amb la entitat sòcia local Corporación Humanas, i amb la entitat de Catalunya Metzineres, ambdues expertes en la defensa dels drets de les dones, i amb una llarga experiència en el treball amb dones privades de llibertat.

A partir d'una mirada crítica sobre les polítiques criminals punitives, el projecte incideix en la necessitat d'adoptar models de justícia restaurativa en què, a més, les dones privades de la llibertat es converteixin en actores de pau i convivència social. En aquest sentit, les estratègies que es duran a terme estaran concentrades en dos tipus d'actors: 1. La societat civil, és a dir, les dones privades de la llibertat i les seves famílies, i 2. Les entitats i les institucions titulars d'obligacions en matèria penitenciària i judicial a Quibdó ia Barcelona.

El projecte es desenvolupa amb el suport del Programa de Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques de l'Ajuntament de Barcelona.

Comparteixo