Vés al contingut

Enfortim la XAJI al II Intercanvi Internacional

Publicat el 05/06/2024

A finals de maig vam tenir el gust de rebre a Catalunya una representació dels grups de la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) de Vila Nova de Gaia, Portugal. En el marc del II Intercanvi Internacional de Joves XAJI, vam compartir els aprenentatges, experiències i avenços del programa, que ja forma part de 19 centres educatius de secundària catalans i portuguesos.

Durant l'estada de les companyes, vam celebrar la Trobada XAJI del curs 2024, amb el lema Junts i juntes seguim bategant pels feminismes. Un espai de reconeixement mutu i de la feina feta que va aplegar més de 270 persones entre joves, docents i professionals d'entitats socials i feministes de tots els centres educatius XAJI. També vam poder posar en comú les estratègies i projectes en curs amb les entitats sòcies per fer-ne seguiment, i vam aprofitar l'ocasió per visitar diferents indrets de Barcelona i participar en algunes activitats de lleure i cultura per esbargir-nos.

L'intercanvi ha suposat una gran oportunitat per conèixer-nos més, per enfortir les aliances entre els diferents centres i reafirmar el sentit de la XAJI, una proposta per la prevenció de les violències de gènere amb l’objectiu de formar persones joves perquè siguin capaces de promoure la igualtat de gènere, detectar relacions abusives en el seu propi entorn educatiu i finalment esdevinguin referents i agents actives entre iguals per a la transformació social.

El projecte en la seva versió internacional Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equality (XAJI), està impulsat per la Plataforma amb les associacions Conexus i Plano i, el suport de la Câmara Municipal de Gaia i el cofinançament del programa Daphne de la Unió Europea.

Àlbum de fotografies

Comparteixo