Vés al contingut

Iniciem el projecte europeu DAPHNE: "Active Youth Network for Equality"

Publicat el 09/06/2022

Inicíem el projecte "Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equality” (XAJI), una iniciativa de lluita contra la violència masclista a les escoles, amb les entitats Conexus i l'Associação Plano i de Portugal, amb el suport del programa DAPHNE de l'Unió Europea.

A través de la prevenció de la violència masclista i la detecció de models relacionals abusius dins dels centres educatius participants del projecte, treballarem en el canvi social en relació a valors i actituds igualitàries i no discriminatòries, sempre amb perspectiva de gènere.

El projecte es centra en l'acompanyament i la formació de joves (12-17 anys) a les escoles de Catalunya (Espanya) i Porto (Portugal) per esdevenir agents de canvi per a la igualtat de gènere i la prevenció de la violència de gènere, posant l'accent en les figures del rol masculí i el seu impacte en el seu entorn social i comunitari.

Els i les agents de la XAJI seran referents, defensant i treballant en la prevenció i detecció de casos de violència de gènere en el context escolar, en la sensibilització de les seves companyes i companys, famílies i comunitats, amb el suport de les institucions locals.

El projecte es divideix en 4 àmbits de treball: 

  • Gestió i coordinació de projectes. 
  • Creació de capacitats, centrat en la formació i desenvolupament d'habilitats i recursos per als i les joves XAJI i també per als professors.
  • Participació i sensibilització, accions realitzades per sensibilitzar els i les companys de l'escola, comunitats i públic en general.
  • Suport psicosocial, suport i una orientació molt necessaris als i les joves que inicien un procés d'autorevisió.

El projecte té com a objectiu desenvolupar la capacitat crítica i transformadora dels i les joves, especialment dels homes joves, per responsabilitzar-se i comprometre's amb els valors d'igualtat de gènere, feminisme i inclusió.

La XAJI posa al centre la voluntat, els interessos i les motivacions que tenen els i les joves, examinant la seva realitat i qüestionant-la perquè esdevingui una experiència realment significativa per a ells i elles, alhora que puguin ser persones crítiques, compromeses amb la transformació social.

Comparteixo