Vés al contingut

Centenars de persones ens hem plantat contra les violències masclistes a la Lila Fest

Publicat el 28/05/2024

Estem molt emocionades amb tot el que va passar dissabte a la Lila Fest, el primer festival per la vida lliure de violències. Centenars de persones de totes les edats, edats i expressions de gènere ens vam aplegar al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona per retrobar-nos, celebrar-nos i reivindicar-nos. L'espai, organitzat des de la Plataforma, va comptar amb un programa ple d'espectacles i activitats dinamitzades per més de 40 entitats i col·lectius feministes.

Juntes vam gaudir d’una trentena de propostes de cultura popular, teatre, dansa, música, ràdio en directe, tallers, jocs, converses, debats, exposicions, gimcanes, paradetes, ludoteca, gastronomia i fotografia itinerant. Un programa amb perspectiva feminista i interseccional per fer-nos gaudir però també reflexionar, per ajudar-nos a imaginar estratègies per a erradicar les violències masclistes i per apropar-nos i reconèixer-nos mútuament com a agents de transformació social en la defensa d’una vida més digna, justa i sostenible per a totes

Volem donar-vos les gràcies per fer de la Lila Fest una jornada festiva i lúdica, plena de força col·lectiva. Gràcies a les voluntàries i les entitats impulsores per fer-ho possible: Accions FemVocalia de Dones de l'Associació de Veïnes de Sant AntoniConfederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Hèlia DonesCasal de Barri Espai 210Dona Cançó i InteRed.

Gràcies a totes les treballadores per tirar endavant el festival i a les entitats per posar-hi el vostre art, ritme i passió: Nus cooperativa, Associació Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS), Stop Violències, Raiz violeta, InteRed, Cuida la vida, Metzineres, Ca l'Aurèlia, Consell Joventut Barcelona (CJB),Trama SCCL, Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Associació in via, Ilium CollectiveHèlia Dones, Enruta't, Dones Juristes, HeroÏnes Anònimes, Federació Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Vocalia de Dones de l'Associació de Veïnes de Sant Antoni, Xarxa de Veïnat del Raval, Otrxs narrativas, Som la gorda, Associació Carme Diaby, Apoderart, Veus gitanes, Txanqueres Manos de fuego, Momo Cia, Bastoneres de Cornellà, Trempats UPF, Masta Quba, Dj Txarnega, Las Glorias Cabareteras, Luquita Candombe, Dona Cançó, Domi Mau, Hula-Lau, Dana O'clock, Rakelarre, Batucada Somsò, La Melancòmica, Boca Ràdio, Ràdio Farró, Ràdio El Despertador, Furia Mexicana, Laura Zalacain, Psicoopera, Sindillar, Mujeres Pa'lante, Ludik ConciliaCasal de Barri Espai 210 i No me gustan tus zapatos.

I finalment, gràcies a les assistents per participar-hi i compartir amb nosaltres aquesta bogeria col·lectiva que avui ja és una realitat. Juntes ens hem plantat contra les violències masclistes i continuarem cultivant aquesta llavor de lluita per transformar-ho tot.

Fotografies: Andre Gaetano.

Àlbum de fotografies

Comparteixo