Vés al contingut

Presentem el programa de la Lila Fest!

Publicat el 10/05/2024

Us presentem el programa de la Lila Fest, un espai de trobada de totes les persones, entitats, col·lectives que volem promoure una vida lliure de violències masclistes. En la seva primera edició, el festival arriba ple d’accions i activitats amb mirada festiva, lúdica, cultural amb perspectiva feminista i interseccional. Una jornada per reconèixer-nos, compartir, celebrar i teixir xarxa entre totes aquelles que defensem i construïm formes de vida sostenibles, dignes i vivibles.

ENLLAÇ PROGRAMA

Per què Lila Fest?

Lila és el propi nom de les plantes d'espígol i malva i de la flor amb el mateix nom. Hem descobert que per algunes cultures simbolitza l’oci, la gresca i la diversió. Com a color, el lila simbolitza generositat i cures, i aporta reflexió,
harmonia i empatia. Com bé sabeu, el lila és el color que més s’utilitza per a les reivindicacions feministes, el mateix color de les ulleres amb les que cal mirar el món per detectar les situacions de desigualtat i injustícia. Es diu que una de les primeres associacions entre el lila i la lluita de les dones es remunta a principis del segle XX a Nova York, quan les treballadores d'una de les seves fàbriques textils es van alçar per exigir la igualtat salarial. Després d'un incendi per les males condicions laborals, l'entorn de la fàbrica va quedar emboirat amb fum lila, degut als propis tints amb què treballaven. En aquest festival de petit format, volem unir tots aquests elements, per fer créixer la flor de la lila i sumar-nos al significat estretament lligat amb la vida i la vida lliure de violències.

Us hi esperem a totes el proper dissabte 25 de maig d'11:00 a 20:00 al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona (Accés: Carrer Nàpols 70 i Carrer Almogàvers 41).

Què trobareu a la Lila Fest?

Diversos espais amb tot tipus d'activitats i pensades per a tots els públics. Des d'espectacles i actuacions de cultura popular, teatre, dansa o música en directe fins a tallers, converses, debats, exposicions, paradetes i molt més. El parc comptarà amb diversos espais on podreu participar i descobrir les diferents propostes, també per descansar i recarregar energies.

El festival no seria possible sense la implicació de les voluntàries de la Plataforma unitària contra les violències de gènere i les entitats amb qui estem enxarxades i que han estat part del Grup de treball impulsor de la Lila FestAccions Fem, la Vocalia de Dones de l'Associació de Veïnes de Sant Antoni, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Hèlia Dones, el Casal de Barri Espai 210Dona Cançó i InteRed.

Vine i planta't per una vida lliure de violències masclistes! 

Arxius adjunts
Adjunt Size
PROGRAMA LILA FEST 2.59 MB

Comparteixo