Violència sexual: no va de sexe, va de poder

XVIII fòrum

Aquest any s'ha celebrat la divuitena edició del Fòrum Contra les Violències de Gènere. Sota el lema "Violència sexual: no va de sexe, va de poder" ha tingut lloc els dies 3, 4, i 5 de novembre de 2022. Després de dues edicions en context pandèmic, el Fòrum ha recuperat la presencialitat a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, tot mantenint la modalitat en línia.

Durant el Fòrum, hem posat l'accent en la violència sexual com a tema principal, i ho hem fet mitjançant taules rodones, grups de treball, tallers, xerrades, projeccions, debats, espectacles, exposicions artístiques i molt més! Aquests espais ens han servit per reflexionar i debatre sobre com des de les institucions, els governs, els mitjans de comunicació i els centres educatius s’aborden aquests tipus d'agressions. I per parlar també sobre el paper de les entitats i la ciutadania en la construcció de xarxa i aliances per fer front a la violència sexual col·lectivament.

Per la imatge gràfica d’enguany, hem comptat de nou amb la col·laboració de la Lyona Ivanova, il·lustradora, dissenyadora gràfica i de moda, fotògrafa i artista multimèdia catalana.

Sabeu quin va ser l'impacte d'assistència d'aquesta edició? Us agradaria llegir el document amb les conclusions? I veure-les de forma il·lustrada? Voleu recordar els millors moments en imatges i vídeo? A la notícia sobre el divuitè Fòrum trobareu tot això i molt més!

 

Acte inaugural XVIII Fòrum

La violència sexual no va de sexe, va de poder

 

Experiències de resistència socioeconòmica feminista a Colòmbia i al procés migratori a Catalunya

 

La coeducació transformadora com a marc de la prevenció de les violències

 

El patriarcat és un jutge: el dret a l'avortament amb una mirada global

 

Trenquem el silenci contra el maltractament institucional de filles i fills que pateixen violència vicaria

 

Impacte de les últimes reformes legals sobre violència vicària

 

Desarmar la masculinitat: transformació i rol dels homes al sistema patriarcal

 

L'emergència feminista davant els discursos negacionistes: l'avenç de l'extrema dreta i el tractament mediàtic de les vioñències

 

Què entenem per justícia reparadora? L'estat de shock de les famílies de les víctimes

 

Pel vídeo promocional d'aquesta edició del Fòrum hem comptat amb el talent de La Clara Comunicació i Caterina PM, a qui volem fer un agraïment especial per la seva energia i col·laboració.

 

Fòrum jove

Fòrum jove

El Fòrum Jove és un espai de trobada i reflexió sobre qüestions d’actualitat al voltant de la lluita contra les violències de gènere adreçat a persones joves diverses, centres educatius i entitats del lleure i l'acció social. També és un espai d'acció a través de la gimcana 'Transforma, valors feministes per transformar el món', un viatge en clau feminista per conèixer situacions de desigualtat i vulneració dels Drets Humans a diferents indrets del món i, a la vegada, estratègies generades per reivindicar la vida lliure.

L'activitat es desenvolupa durant el Fòrum Contra les Violències, i en la seva segona edició, va tenir lloc el divendres 4 de novembre de 9:30h a 14:00h al Parc del Fòrum de Barcelona.

Trobareu tota la informació sobre el Fòrum Jove aquí.

Més informació

Consulteu tota la informació sobre els objectius del Fòrum i les edicions anteriors.