Violència sexual: no va de sexe, va de poder

Aquest any s'ha celebrat la divuitena edició del Fòrum Contra les Violències de Gènere. Sota el lema "Violència sexual: no va de sexe, va de poder" ha tingut lloc els dies 3, 4, i 5 de novembre de 2022. Després de dues edicions en context pandèmic, el Fòrum ha recuperat la presencialitat a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, tot mantenint la modalitat en línia.

Durant el Fòrum, hem posat l'accent en la violència sexual com a tema principal, i ho hem fet mitjançant taules rodones, grups de treball, tallers, xerrades, projeccions, debats, espectacles, exposicions artístiques i molt més! Aquests espais ens han servit per reflexionar i debatre sobre com des de les institucions, els governs, els mitjans de comunicació i els centres educatius s’aborden aquests tipus d'agressions. I per parlar també sobre el paper de les entitats i la ciutadania en la construcció de xarxa i aliances per fer front a la violència sexual col·lectivament.

Per la imatge gràfica d’enguany, hem comptat de nou amb la col·laboració de la Lyona Ivanova, il·lustradora, dissenyadora gràfica i de moda, fotògrafa i artista multimèdia catalana.

Sabeu quin va ser l'impacte d'assistència d'aquesta edició? Us agradaria llegir el document amb les conclusions? I veure-les de forma il·lustrada? Voleu recordar els millors moments en imatges i vídeo? A la notícia sobre el divuitè Fòrum trobareu tot això i molt més!

 

Acte inaugural XVIII Fòrum

La violència sexual no va de sexe, va de poder

Experiències de resistència socioeconòmica feminista a Colòmbia i al procés migratori a Catalunya

 

La coeducació transformadora com a marc de la prevenció de les violències

El patriarcat és un jutge: el dret a l'avortament amb una mirada global

Trenquem el silenci contra el maltractament institucional de filles i fills que pateixen violència vicaria

Impacte de les últimes reformes legals sobre violència vicària

 

 

Desarmar la masculinitat: transformació i rol dels homes al sistema patriarcal

L'emergència feminista davant els discursos negacionistes: l'avenç de l'extrema dreta i el tractament mediàtic de les vioñències

Què entenem per justícia reparadora? L'estat de shock de les famílies de les víctime

s

Pel vídeo promocional d'aquesta edició del Fòrum hem comptat amb el talent de La Clara Comunicació i Caterina PM, a qui volem fer un agraïment especial per la seva energia i col·laboració.

 

Fòrum jove

Fòrum jove

El Fòrum Jove és un espai de trobada i reflexió sobre qüestions d’actualitat al voltant de la lluita contra les violències de gènere adreçat a persones joves diverses, centres educatius i entitats del lleure i l'acció social. També és un espai d'acció a través de la gimcana 'Transforma, valors feministes per transformar el món', un viatge en clau feminista per conèixer situacions de desigualtat i vulneració dels Drets Humans a diferents indrets del món i, a la vegada, estratègies generades per reivindicar la vida lliure.

L'activitat es desenvolupa durant el Fòrum Contra les Violències, i en la seva segona edició, va tenir lloc el divendres 4 de novembre de 9:30h a 14:00h al Parc del Fòrum de Barcelona.

Trobareu tota la informació sobre el Fòrum Jove aquí.

Més informació

Consulteu tota la informació sobre els objectius del Fòrum i les edicions anteriors.

CONCLUSIONS FÒRUM 2022

Arxius adjunts