Collage de fotos de participants al fòrum jove d'edicions anteriors

El “Fòrum Jove contra les Violències de Gènere” o Fòrum Jove , es una jornada que engloba un conjunt d’activitats i accions on les persones joves son les protagonistes i que venim organitzant des de l’any 2005 dins el marc del Fòrum contra les Violències de Gènere .

Aquest espai de trobada es va consolidant any rera any i  permet que les i els joves puguin compartir i reflexionar entorn aquelles qüestions d’actualitat al voltant de la lluita contra les violències de gènere, mitjançant la dinamització d’accions i activitats que promouen la sensibilització i la prevenció.

La intencionalitat de les accions és poder desvetllar creences i estereotips culturals que sustenten la violència vers les dones.

Enguany el FòrumJove2020 compta amb l’aliança i implicació del Consell de la Joventut de Barcelona, fent tàndem en la construcció d’aquesta proposta. 

Podeu consultar el programa en aquest enllaç. 

Les activitats clau del Fòrum Jove: 

#Teatre fòrum-impro: HISTÒRIES VISIBLES.

*Activitat dirigida a centres educatius de secundària i estudis postobligatoris, amb inscripció prèvia. Amb Nus Cooperativa.

#Gimcana virtual "VIOLÈNCIES 2.0"  i tria la teva aventura! 

* Activitat adreçada a grups de joves d'esplais, agrupaments, casals i espais joves, i qualsevol col·lectiu jove que vulgui participar,  també ho pots fer de manera individual. Un cop realitzis la inscripció prèvia , t'enviarem l'enllaç perquè puguis participar. Activitat dissenyada i creada conjuntament amb Colectic SCCL. 

#Taula Jove i debats d'aprofundiment: Transicions feministes a entitats i col.lectius juvenils . 

En streaming . * Activitats adreçada a responsable d'organitzacions juvenils i joves interessades en l'abordatge de les diferents temàtiques  que es presenten. 

    -  Interseccionalitat a les organitzacions amb Maria Rodó.

    -  Equilibri entre els espais mixtes i no mixtes a les organitzacions. Maria Rovira.

    -  Lideratges femenins a les organitzacions. Patrycia Centeno

    - Abordatge de les violències masclistes ales organitzacions.  Nieves Soto. Creación Positiva

Activitat organitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona. Cal inscripció prèvia.

#Teatre Fòrum: "Tampoco és para tanto"

amb els Joves del grup de teatre _ Casal de Joves La Betsaida de Badalona. Casal dels Infants. Finament aquesta activitat queda anul.lada per motius relacionats amb les restriccions i noves mesures vers la segona onada de la pandèmia.

#Tallers de prevenció de les violències masclistes a l'Instagram

@prouviolencia amb Candela i Diona Gonzalez.

#Dic la meva, Espai de micro obert.                                           

#Bones pràctiques en prevenció de les violències masclistes.  

Més informació al següent enllaç.