Vés al contingut

El XVII Fòrum en marxa! Reserva't les dates 4, 5 i 6 de Novembre de 2021

Publicat el 14/09/2021

Ben aviat disponibles les inscripcions i programa!

El XVII Fòrum contra les violències de gènere es celebrarà els pròxims dies 4, 5 i 6 de Novembre de 2021 a l'Espai Francesca Bonnemaison en un format híbrid (presencial i virtual) si tot va com desitgem.

Enguany el Fòrum continua en un context de greu crisi sistèmica on se'ns plantegen diferents reptes per no fer cap retrocés en la defensa dels drets de les dones.

Des del passat febrer el grup de treball GRUP DE TREBALL I TEMÀTICA CENTRAL EN EL XVII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE ha anat avançant en la tria de les temàtiques principals del Fòrum. En aquesta edició posa el focus en la violència institucional, per abordar el fort impacte que té en les comunitats i en conseqüència com deteriora la qualitat de vida de les dones i erosiona el capital social.

El moviment feminista fa temps que denuncia com les violències masclistes es nodreixen de la violència institucional, per acció o omissió de les administracions i institucions públiques i de les persones que el representen. Creiem que violència institucional revictimitza les dones, apareix poc o de manera descontextualitzada als mitjans de comunicació de forma que, segons les expertes, alimenta la impunitat de l'Estat i els mitjans es converteixen en còmplices.

Revertir aquesta situació requereix d'una intervenció transversal tant als mitjans de comunicació, com en les aliances entre les organitzacions i agents implicats, revisar el que no funciona per crear protocols i aconseguir un canvi estructura.

La temàtica central s'abordarà a la TAULA INAUGURAL del XVII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE.

TAULES RODONES
La resta de taules rodones, un total de 6, abordaran temàtiques de prou interès com la violència digital, la violència vicària, l'antiracisme, l'activisme feminista i posarem la mirada enfora per detectar què passa en l'àmbit internacional.

Per últim la taula de les entitats permetrà apropar postures per una mobilització conjunta i efectiva del moviment feminista.

FÒRUM JOVE

TRANSFORMA, LA GIMCANA DELS VALORS FEMINISTES PER TRANSFORMAR EL MÓN, és l'activitat rellevant d'aquest Fòrum Jove 2021.

A partir del dia 15 de setembre, s'obre el termini d'inscripció: INSCRIPCIONS

Al llarg de les pròximes setmanes anirem actualitzant la informació, no obstant us recomanem que bloquegeu a la vostra agenda els dies del FÒRUM!!

 

 

Comparteixo