Vés al contingut

L'escletxa _ exposició a Palau ALòs

Exposició
Espai Jove Palau Alòs. Sant Pere Més Baix 55 Barcelona
932 68 12 24

Ja tenim maqueta de "L’Escletxa"

Les obres d'arranjament de l'edifci on s'ubicarà  "l’Escletxa" la instal·lació artística contra els feminicidis a la ciutat de Barcelona, avancen, i està ubicada al carrer d’en Tripó, al barri de Ciutat Vella. Mentrestant us volem mostrar  una petita reproducció a escala d'aquesta constucció.

Podeu apropar-vos a visitar-la a l'espai d'exposicions de l'Espai Jove Palau Alòs : del 14 al 25 de novembre.

L'Escletxa s'inspira en la metàfora d'esquerda utilitzada per la feminista marxista Sílvia Federici:

  • Representa la societat fragmentada davant la violència de gènere i la desigualtat social. Suposa la ruptura i la separació entre dues parts que haurien d’estar unides.
  • És una arrel que sorgeix des d'allò més profund, des del comú, i emergeix com a reconeixement de les víctimes dels feminicidis.
  • Mostra la força de moltes, des de la diversitat de les manifestacions feministes. Conforma un teixit complex que s’entrellaça per unir forces i s'expandeix per trencar amb tot allò que l'oprimeix.
  • Representa la petjada de la lluita feminista en contraposició de la violència masclista. Es vol allunyar de la idea d'una esquerda com a ferida i representar ruptura, moviment i canvi.

 Aquest procès ha estat possible al suport de la comunitat de veïnes i de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà de l'Ajuntament de Barcelona; i al treball i creativitat de l'associació Ilium Collective .

ENLLAÇOS:
  • https://www.violenciadegenere.org/actualitat/lescletxa-contra-els-feminicidis-mostrara-el-nom-de-50-dones-assassinades
  • https://www.violenciadegenere.org/actualitat/lescletxa-una-installacio-artistica-contra-els-feminicidis
  • https://www.violenciadegenere.org/actualitat/publicacio-obra-seleccionada-pel-jurat-de-la-intervencio-artistica

 

Comparteixo