Vés al contingut

Un espai de trobada feminista per denunciar els feminicidis i rendir homenatge a les dones víctimes

Publicat el 13/12/2022

En els últims anys, la ciutat de Barcelona s’està posicionant clarament com antimasclista amb diferents accions i campanyes institucionals amb gran impacte entre la ciutadania. Seguint amb aquesta tendència i en col·laboració amb l’Ajuntament, impulsem, de la mà d’un grup inspirador i reivindicador de persones voluntàries, un procés de construcció d’un espai de referència i de trobada per la denúncia dels feminicidis, la forma més greu i irreversible de violència masclista, així com de record de les dones que han estat assassinades.

L’espai artístic contra els Feminicidis és un projecte que s’emmarca en la campanya  “#ProuFeminicidis. Aturem les violències masclistes” que engloba diferents accions de sensibilització dirigides a la ciutadania de Barcelona com són les concentracions dels tercers dilluns de cada mes contra les violències masclistes i els feminicidis, a la Plaça de Sant Jaume, i el cicle de webinars de sensibilització al voltant del fenomen dels feminicidis.

El projecte encara la seva fase inicial i espera esdevenir un espai emblemàtic de la ciutat, que es pugui mantenir en el temps, amb vocació de permanència i que pugui ser un punt de trobada per visibilitzar, condemnar i rebutjar les violències masclistes i rendir homenatge a les dones víctimes. 

Esperem ben aviat poder compartir actualitzacions interessants i obrir a el projecte a la participació de les entitats feministes que vulguin sumar-se a la construcció d’aquest espai de trobada per recordar i reivindicar els la lluita feminista contra les violències de gènere.

Comparteixo