Vés al contingut

Un cant de sororitat contra els feminicidis

Publicat el 19/03/2024

Ahir, com cada tercer dilluns de mes, ens vam trobar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar amb contundència les violències masclistes i recordar les víctimes assassinades a l’Estat i a Catalunya al llarg de l’any. Al costat de Dona Cançó, vam llegir un manifest de protesta i ens vam emocionar amb el seu repertori de cançons reivindicatives.

Des de la darrera concentració,7 dones entre 37 i 81 anys han estat assassinades a mans d’homes, una criatura ha estat assassinada mans del seu pare i quatre infants han estat assassinats en el marc de la violència vicària. Una realitat que ens omple de ràbia, i una ràbia que canalitzem organitzant-nos per qüestionar aquest sistema masclista, racista i capitalista que estableix les bases i el sentit comú per normalitzar que ens assassinen cada dia.

Són moltes les formes que pot agafar la violència masclista, i els feminicidis són l’extrem més colpidor de totes. Des de la Plataforma omplim la plaça amb sabates vermelles, un símbol de lluita contra la violència masclista i un acte de memòria cap a totes les dones assassinades que ja no podran dur-les més. Una acció de protesta feminista per reivindicar un canvi de consciencia: volem una vida lliure de violències masclistes!

Però ni en aquesta concentració ni en aquesta lluita no estem soles. Ahir ens va acompanyar la coral performance #metoo de Dona Cançó, una entitat que treballa per incidir en la transformació social mitjançant esdeveniments, espais de creació i treball col·lectiu, creació de projecte i campanyes de sensibilització pels drets, la igualtat i l'empoderament de les dones. Les seves veus van ser un cant de sororitat contra les violències i els feminicidis.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Manifest Plataforma_març.pdf 141.79 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo