Vés al contingut

“Tria la teva aventura” Gimcana virtual per a la prevenció de les violències digitals 2.0

Publicat el 19/11/2020
Des de la Plataforma posem a disposició pública, de manera lliure i grtuïta, aquest recurs per treballar les violències masclistes en entorns digitals, creat conjuntament amb Colectic.coop
En què consisteix?

Aquesta activitat es basa en l’experiència de la col·lecció dels llibres “Tria la teva aventura”. Proposta que convida a prendre les teves pròpies decisions, on podràs endinsar-te en viure l'experiència que tu triis. Podràs clicar per anar a un lloc, adonar-te dels riscos, i tornar enrere per canviar el transcurs de l’aventura, el final d'aquesta aventura el tries tu!!!

Però vigila de qui o de què et refies! La presa de decisions és teva i tu tries l'aventura en aquest entrenament per a la vida! Recorda que pots participar en grup o de manera individual. 

Què necessites?

Et cal connexió a internet i també un dispositiu mòbil o ordinador.
Si disposes d’aquests requisits, endavant!

Per a les professionals de l’educació:

Cada participant prendrà un seguit de decisions que exploren algunes violències masclistes a les xarxes i en entorns virtuals com la sextorsió, el grooming, el ghostingcatfishingsexpreding, l’etiquetatge sense consentiment, les violències masclistes associades a l’amor romàntic, l’assetjament virtual com l’stalking i el bullying, entre d’altres.

Però també l’assertivitat, la sororitat, el dret a la privacitat o la gestió de les emocions.

Després de cada experiència, la participant rebrà un missatge amb recursos de suport sobre el tipus de violència 2.0 viscuda durant el joc per tal de conèixer el concepte i la manera de combatre’l.

En finalitzar l’aventura serà molt important recollir l’opinió de les participants i compartir la seva experiència, un missatge reivindicatiu o alguna vivència viscuda sobre les violències masclistes en entorns virtuals.

Aquesta proposta busca:

  • Incorporar nous aprenentatges per tal de detectar possibles situacions d’assetjament a xarxes.
  • Conèixer els riscos i la xarxa de recursos.
  • Cercar la reflexió dels i les joves al voltant de les violències a l'entorn digital.
I d’on sorgeix?

Activitat que forma part del Fòrum Jove contra les violències de gènere. Darrera d’aquesta acció estem la Plataforma unitària contra les violències de gènere i Colectic.Coop.

Com accedir? 

Clica  AQUÍ

Àlbum de fotografies