Vés al contingut

Signeu i difoneu la campanya per un avortament segur i accessible a la UE

Publicat el 02/05/2024

Si encara no ho heu fet, us animem a signar i difondre la campanya La meva veu, la meva decisió: per un avortament segur i accessible a la Unió Europea. Una iniciativa ciutadana per exigir que es garanteixi el dret a l’avortament arreu del territori, siguin quines siguin les condicions en que es trobin les dones.

El moviment està format per companyes, activistes i organitzacions que unim forces per consolidar aquest dret en un continent on més de 20 milions de dones no el tenen garantit. Una situació que no només les aboca a patir danys físics sinó també exerceix pressió econòmica i psicològica sobre elles i les seves famílies.

És inacceptable que encara estiguin morint dones a Polònia per aquest motiu. Que en països on no és gratuït, l’accés a l’avortament de milions de dones depengui de les seves condicions econòmiques. Que per falta de personal sanitari, les dones es vegin obligades a recollir llargues distàncies o a buscar alternatives que posen en risc la seva salut. Juntes podem canviar aquesta realitat i estendre el sentit comú que tractar l’atenció reproductiva com un luxe no redueix el nombre d’avortaments, sinó que porta a les dones a sotmetre’s a avortaments insegurs. Un fet àmpliament demostrat i documentat per entitats feministes de tot el món.

Per fer-ho, cal que ens impliquem totes, que signem la iniciativa i la fem arribar arreu per sumar el milió de signatures necessàries per fer incidència política. Juntes construïm una Europa que protegeixi la igualtat i que reclami justícia i respecte pels drets fonamentals, entre ells els drets sexuals i reproductius.

Comparteixo