Vés al contingut

Prou feminicidis i violència vicària!

Publicat el 03/07/2024

S’ha acabat! Prou feminicidis!

Des de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere condemnem i denunciem l'auge de feminicidis que hem sofert en els últims dies.

Aquest cap de setmana, en menys de 24 hores, s'han produït sis assassinats per violència masclista i vicària a l’Estat espanyol, essent el dia amb més crims masclistes de l’any. Durant el 2024, ja són 50 les dones que han estat víctimes de feminicidis i 9 les criatures assassinades per homes en context de violència vicària. Tres homes han assassinat les seves parelles, ex parelles, criatures i familiars. El primer ha matat la seva dona i els seus fills de vuit i tres anys a Cuenca, tot i tenir ordre d'allunyament, condemnat per violència de gènere; el segon ha assassinat amb arma de foc la seva ex parella i la seva mare, després s'ha suïcidat a Granada; el darrer ha intentat suïcidar-se després de matar per estrangulament la seva parella a Màlaga.

Exigim recursos de prevenció, sensibilització i abordatge de les violències masclistes. Exigim que les veus de les dones que pateixen agressions i abusos siguin escoltades, que es doni credibilitat al seu relat i es prenguin les mesures necessàries per deixar d'exposar-les a situacions de risc.

Diem prou a les violències institucionals i a totes les formes de violència que es sostenen sobre aquest sistema patriarcal, colonial i capitalista.

Transmetem el nostre sentiment, dolor i escalf a les famílies colpides per aquesta xacra infecta. Sou les nostres germanes assassinades. Us estimem. Lluitarem juntes convençudes de que erradicarem la violència masclista.

Enxarxades amb més de 130 entitats, des de la Plataforma donem suport a totes les accions i convocatòries contra les violències masclistes i la seva expressió més letal i lluitem per defensar una vida digna, lliure i justa per a totes.

Aquest diumenge hi ha hagut crida a la mobilització davant els Ajuntaments de cada municipi. Us animem a confluir a la concentració de les Guineus del Guinardó “Per la Nastia, Per totes, Ens hi va la vida”. Mostrem la indignació, rebuig i la fermesa en el “S’ha acabat! Prou feminicidis! Prou agressions!":

Dimecres 3 de juliol, a les 19:30h a Passeig Maragall amb Mare de Deu de Montserrat.

Plataforma Unitària contra les violències de gènere

1 de juliol de 2024

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo