Vés al contingut

Nova intervenció artística a la ciutat de Barcelona

Publicat el 30/03/2023

Ens fa molta il.lusió compartir amb tu un nou projecte que esperem t'agradi i en el que puguis participar i implicar-te!

En els últims anys, la ciutat de Barcelona s’està posicionant clarament com antimasclista amb diferents accions i campanyes institucionals amb gran impacte entre la ciutadania.

Seguint amb aquesta tendència, des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere proposem que Barcelona disposi d’un espai de referència i de trobada per la denúncia dels feminicidis, la forma més greu i irreversible de violència masclista, així com de record de les dones que han estat assassinades.

La Intervenció Artística és un projecte que s’emmarca en la campanya  PROU FEMINICIDIS. Aturem les violències masclistes” de la Plataforma amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i que engloba diferents accions de sensibilització dirigides a la ciutadania de Barcelona com són les concentracions dels tercers dilluns de cada mes contra les violències masclistes i els feminicidis, a la Plaça de Sant Jaume i el cicle de webinars de sensibilització al voltant del fenomen dels feminicidis.

La iniciativa neix d’un grup de les voluntàries de la Plataforma, dones molt implicades i fartes de que les víctimes de la violència feminicida quedin oblidades i invisibilitzades. Prenent com a referència altres intervencions artístiques contra els feminicidis que podem trobar, per exemple, a les ciutats de Milà (conegut com a “Wall of Dolls” i situat al centre de la ciutat), Istambul (mural de 440 sabates de l’artista turc Vahit Tuna) i Mèxic (homenatge a les víctimes a la valla del Palau Nacional).

Arribat aquí, et fem partícep del concurs públic que seleccionarà la proposta artística guanyadora per la creació d’aquesta instal·lació artística feminista, emblemàtica, estàtica i permanent en un espai cèntric de la ciutat de Barcelona.

El concurs públic pretén escollir la proposta artística que esdevingui un punt de trobada de referència també en els itineraris de visita guiada per la ciutat, tot col·laborant amb entitats especialitzades en la cultura i arquitectura, promogut per la Plataforma. La intenció del projecte és aglutinar a totes les entitats feministes que vulguin sumar-se a la construcció d’aquest espai de trobada per recordar i reivindicar la lluita feminista contra les violències de gènere.

🔴 Publicació de les bases del concurs:  ▪️  31 de març .

🔴 Presentació de les propostes candidates serà  en el període :   ▪️ 1 i el 30 d’abril de 2023.

T'agraïm sincerament la teva col.laboració en la difusió del concurs de la creació d’una obra artística per condemnar els feminicidis i retre homenatge  a les dones assassinades a mans dhome.

Comparteixo