Vés al contingut

L’ADA a la fase de pràctiques en empresa i encetant la Mentoria Social!

Publicat el 14/07/2021

El Projecte ADA, d'Apoderament de Dones Adolescents i joves per a la inclusió sociolaboral, va finalitzar al mes de juny les accions formatives, una fi de curs que obria un altre gran repte, l'apropament al món laboral amb el mòdul de pràctiques en empresa.

Previ a aquesta experiència calia seguir incidint en l'aprenentatge i incorporació de competències tant personals com socials que facilités la gestió emocional preveient possibles situacions desconegudes; i és que la primera experiència de feina, encara que sigui a través d'un conveni de pràctiques, t'exposa a una situació amb nous reptes que cal aprendre a gestionar.

Amb les pràctiques es posen en joc la capacitat d'adaptació; la flexibilitat es converteix en companya de viatge, sent imprescindible la motivació i la il·lusió per aprendre i acollir aquesta nova experiència, distanciades del que sovint diem "zona de confort".

L'acompanyament davant les dificultats, la visita de la tutora al lloc de pràctiques i les converses per whatsapp fora d'horari, han permès l'enfortiment i transformació molt evidents en moltes de les dones de l'ADA. I és que aquesta oportunitat havia de crear una experiència d'èxit en la trajectòria de vida d'aquestes dones.
Les pràctiques ens han apropat a fer convenis de col.laboració amb les següents empreses i entitats   Multiservesi Ndavant SL, Fundesplai, Vanto Machines, Fun Station Perruquers, ABD, KP Gastronomic 18 SL a les quals agraïm tant la resposta com la implicació.

L'ADA continua al setembre, l'atenció de la individualitat d'aquest projecte permet acompanyar les necessitats que van sorgint i dels  ritmes personals fet que permetrà abordar tant algunes pràctiques que han quedat pendents, com les proves ACTIC.  L'ADA també ha acompanyat a què 3 de les dones joves reprenguin els seus estudis en CFGM i Batxillerat.

Per últim l'estiu també dóna el tret de sortida a la fase de Mentoria Social que també contempla aquest projecte, però no us expliquem més, que desvetllem totes les sorpreses! El que si que podem avançar, és que hi haurà 16 dones mentores implicades, que acompanyaran al llarg d'un any les dones joves de l'ADA!


Gràcies, ADA's, per ser com sou! Us desitgem un estiu de desconnexió i descans!