Vés al contingut

Ja podeu consultar l'informe "Feminicidis i altres assassinats de dones a Catalunya 2010-2017" de Feminicidio.net

Publicat el 20/02/2019

Ja podeu consultar els informes "“Feminicidis i altres assassinats de dones a Catalunya 2010-2017" (EL TROBAREU ADJUNT) i "Anàlisi de dades estadístiques de 2017 sobre violència de gènere del Consell General del Poder Judicial", el·laborats per Feminicidio.net en col·laboració amb la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i amb suport de la Diputació de Barcelona.

---

Sovint és difícil obtenir dades rigoroses sobre el impacte dels assassinats de dones per motius de gènere, és a dir, els feminicidis, per la limitació de les dades oficials, que només comptabilitzen aquelles dones mortes a mans de les parelles i ex parelles. Son organitzacions de la societat civil, com Feminicidio.net, les que supleixen aquesta mancança i ens acosten a un escenari més fidedigne alhora de comprendre la cruesa de la cara més brutal de les violències masclistes, que ens ha arrabassat més de 160 vides a Catalunya en els darrers 8 anys. 

Aquesta situació fa encara més important la publicació de l'informe "Feminicidis i altres assassinats de dones a Catalunya 2010-2017", elaborat per Feminicidio.net en col·laboració amb la Plataforma unitària contra les Violències de Gènere i amb suport de la Diputació de Barcelona. L'acte, on també es presentarà una anàlisi de les dades estadístiques sobre violència de gènere del 2017 que va publicar el Consell General del Poder Judicial,  serà el proper divendres 1 de març, a les 9:30 hores del matí a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

La presentació de l'informe comptarà amb la presència de Graciela Atencio, directora de Feminicidio.net; Lucía Avilés, magistrada, sòcia fundadora i vocal de l'associació Mujeres Juezas de España i Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. La benvinguda serà a càrrec d'Antoni Garcia i Acero, diputat delegat d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

Podeu formalitzar la vostra inscripció a la presentació en aquest enllaç: https://goo.gl/forms/IvaqYFNoZfRLsa403

Us hi esperem!

 

Arxius adjunts

Comparteixo