Vés al contingut

Inici de la 2a edició del programa "Joves i Comunitats mobilitzades per una vida lliure de violències masclistes"

Publicat el 03/02/2022

Iniciem la segona edició del programa "Joves i Comunitats mobilitzades per una vida lliure de violències masclistes", liderat per La Plataforma i l'ONG Intered, i enmarcat en la convocatòria de subvencions presentades per ONGD, universitats públiques i centres de recerca per a la transformació social de Catalunya, amb un Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH).  

El projecte vol millorar les competències, compromís i participació de les comunitats educatives en la construcció d'entorns educatius lliures de violències masclistes.

La bona rebuda de la primera proposta en els centres educatius i entorns escolars i la bona resposta en les accions participatives, ha portat a seguir treballant en aquesta línea. La segona edició del projecte centra els esforços en donar veu a les necessitats de les persones joves i en fer partícip a tota la comunitat educativa, aprofundint en els coneixements i aprenentatges i avançant en l'acció i mobilització dels i les joves cap al compliment de l'Agenda 2030.  

Al llarg dels propers 18 mesos treballarem per construir una ciutadania global compromesa amb la justícia global i de gènere, que garanteixi entorns escolar lliures de masclismes i estigui alineada amb el marc dels Drets Humans i els els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El projecte treballarà amb un total de 38 comunitats educatives i mobilitzarà a 965 joves a través de diferents accions de les quals destaquem les següents:

  • L'acompanyament als centres educatius en la identificació, priorització i planificació de les accions per millorar la prevenció i eliminació de les violències masclistes a partir d'una Rubrica de diferents indicadors.
  • La continuïtat en la recerca sobre la Coeducació a Catalunya.
  • L'ampliació del pla formatiu per al professorat de secundària i batxillerat, basat en metodologies per a la participació de joves en la prevenció i eliminació de les violències masclistes als centres educatius.
  • L'acompanyament als grups de joves en el disseny de les seves eines i estratègies a favor de vides lliures de violències masclistes.
  • La realització d’un cicle de Jornades d’intercanvi i experiències en coeducació amb una mirada global.

El projecte pretén establir vincles entre les realitats de violències masclistes locals i les globals que pateixen totes les dones arreu del món, i apoderar les i els joves per sensibilitzar la ciutadania en general contribuir a la transformació social.

Comparteixo