Vés al contingut

Guanyadores del concurs "Volem créixer sense violència"!

Publicat el 17/12/2019

Ja tenim aquí les guanyadores de l'edició 2019 del Concurs per l'erradicació de la violència masclista “Volem créixer sense violència: El feminisme es el futur!"

Gràcies a l’ampliació del termini, finalment s’han rebut al voltant de 70 peces artístiques. La valoració del jurat ha parat atenció en aquelles obres que construïen estratègies de superació de les violències masclistes i que s’allunyen de mostrar a les dones com a víctimes passives. També s’han valorat les obres que mostren l’empoderament femení, amb missatges positius, de superació i construcció col·lectiva. Recordeu que podreu visitar l’exposició del 9 al 22 de desembre de 2019 a l’Espai Jove palau Alòs de Ciutat Vella, Barcelona.

 

El resultat dels premis entregats el passat dia 12 de desembre és:

Categoria de 12 a 17 anys:

- 1r Premi: Georgina Vera i Dency Selena Castañeda de l'Institut Ronda de Lleida amb l'obra: "Força del passat = Feminisme del futur".

- 2n Premi: Joan Orias de l'Institut Neus Català de Cornellà de Llobregat amb la cançó "Vamos a pararlo juntos".

- 3r Premi: Stefany Olivares, Mariona Lozano i Blanca Rodríguez, amb l’obra: "Empodera’t" i la sèrie de 3 fotografies anomenades "La ceguera, El despertar, La lluita".

 

Categoria de +18 anys:

- 1r Premi: Sara Roman, alumna de l'INS Ronda del CFGS d'Integració Social. Amb la proposta del joc estil "Pasapalabra": "Volem créixer sense violència", a través de la plataforma Educoplay.

- 2n Premi: Marta Beltran, alumna de l'INS Ronda amb l'obra en format vídeo: "Destapa't".

- 3r Premi 1: Arnau Lahoz, alumne de l'INS Esteve Terrades de Cornellà de Ll. i alumnes de CFGS Arts Gràfiques amb el seu pòster : "Pulso a la violència".

- 3r Premi 2: Ingrid Padulles, alumna de l'INS Ronda al CFGS Integració Social amb la seva fotografia "La lluita al natural".

 

Per la seva creativitat, originalitat o bé el motiu que ens apropa a la reflexió, des de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, volem fer menció especial a les següents obres:

“Cannon de bellesa” de la Nekane Martínez

“Reflexió” en format vídeo d’en Carles Elvira.

“Aixopluc” de la Júlia Morell

“Metamorfosi cap a la llibertat” de l’Andrea Cases

“Presa” de l’Albert Benito

“Aparença” de Steffan Sánchez

 

Per últim, volem agrair la feina als diversos centres educatius per donar espai en els seus projectes al treball en valors de la coeducació, la sensibilització i la prevenció en les violència de gènere per l’erradicació de la violència masclista:

 

- Institut Consell de Cent, Barcelona

- Institut Maria Espinalt, Barcelona

- Institut Neus Català, Cornellà

- Institut Esteve Terrades, Cornellà

- Institut El Cairat, Esparreguera

- Institut Francesc Vidal i Barraquer, Tarragona

- Institut Ronda, Lleida

- Institut El Morell, El Morell

- Institut Vilanova del Vallès, Vilanova del Vallès

- Institut Santa Eugènia, Girona

- Escola Grèvol, Barcelona

- Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet (L'Hospitalet-Esplugues de Ll)

 

El concurs “Volem Créixer sense violència: El feminisme es el futur” té per objectiu poder visibilitzar i escoltar les veus del jovent, aprofitant les respostes col·lectives i l’organització feminista que les i els joves generen davant les agressions masclistes. L’edició d’enguany vol evidenciar que, malgrat visquem en una societat heteropatriacal, capitalista, racista i colonial on s’exalta constantment la cultura de diverses violències masclistes. Nosaltres posem al centre el plaer i la llibertat, i responem col·lectivament reafirmant que les regles i límits els posem nosaltres, que una agressió és un abús de poder, no és un malentès ni un conflicte; per tant RES justifica una agressió i no podem permetre cap comportament que perpetuï les violències de gènere.

Àlbum de fotografies

Comparteixo