Vés al contingut

Fins sempre, Tamaia!

Publicat el 16/06/2020

Des de la Plataforma, volem dedicar unes paraules de suport i reconeixement a les companyes de Tamaia davant la noticia del tancament del seu projecte.

Us deixem aquí el manifest de comiat que van fer públic el passat 12 de juny de 2020. 

Fins sempre, Tamaia!

 

Estimades companyes de TAMAIA, estimada Bea,

A finals dels 90, un grup de vocalies de dones de les Associacions de Veïns i Veïnes de l’Eixample, ens trobàvem per fer realitat els Drets de les dones a viure sense violència. Arrel d’un cas que vam entomar al barri de la Sagrada Família ens comencem a preguntar què passa amb la violència dels homes sobre les dones.

Ens adonem que no hi ha recursos per aquest cas. Parlem amb les companyes d’Acció conta la violència domèstica de 9Barris, amb les companyes del CAID d’Hospitalet, i ens adonem que per molt que hem lluitat en tots els fronts socials per els drets de les dones, el Dret a l’Avortament lliure i gratuït, per la Igualtat salarial, contra l’atur, per la llibertat sexual, per la no discriminació, i un llarg etc, la violència vers les dones, la del domini dels homes sobre les dones, no s’ha aprofundit no el coneixem prou.

I busquem i trobem a TAMAIA amb ja una llarga experiència pionera en l’atenció a les dones que passen per processos de violència masclista.

I així fem una formació al districte de l’Eixample amb més de 50 dones per saber què és això de la violència masclista, volem saber per poder enfrontar-nos i guanyar.

I ens comencem a conèixer i comencem a fer xerrades per els cinc barris de l’Eixample amb totes les que estan fent aquest camí. I anem a Ca la Dona per fer xarxa.

El novembre del 2002 fruit d’aquestes trobades amb diferents associacions i entitats, ens ajuntem moltes en la Plataforma unitària contra les violències de gènere, amb l’objectiu de fer incidència contra la violència masclista.

I fins ara.

Com ha dit la Bea, el més valuós de tots aquest anys és el que hem aconseguit gràcies a les xarxes que hem estat capaces de construir. I ens hem anat trobant amb TAMAIA en totes elles. Al Grup de violències del CNDC, amb la Llei 5/2008, el seu protocol, el desplegament. La incidència política al Parlament de Catalunya. Al Fòrum contra les violències de gènere que fem cada any. A Ca la Dona. Amb les companyes d’altres països.

Lluitarem a les institucions per un canvi de model amb els valors que ens heu ensenyat.

De ben segur que com dieu “les llavors que Tamaia ha anat sembrant” continuaran donant els seus fruits com fins ara...”Perquè la força de les dones és imparable i servirà de reflexió i toc d’atenció a qui té la responsabilitat institucional de fer veritables accions polítiques per a erradicar les violències masclistes”.

Fins sempre TAMAIA

Totes som TAMAIA

 

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Juny 2020

Comparteixo