Vés al contingut

Conferència virtual «Violència feminicida: atureu la guerra contra les dones»

Publicat el 30/03/2023

INSCRIPCIONS OBERTES | FORMULARI D'INSCRIPCIÓ AQUÍ

Els propers 26 i 27 d'abril tindrà lloc la Conferència Internacional «Violència feminicida: atureu la guerra contra les dones». La trobada serà en format virtual i posarà el focus en analitzar col·lectivament el fenomen del feminicidi a gran escala. Per fer-ho, comptarà amb la participació d'acadèmiques i activistes de l'Estat espanyol i l'Amèrica Llatina. Durant la ponència «Prevenció del feminicidi» es compartiran pràctiques i estratègies per anticipar i eradicar el feminicidi, i a «Feminicidi, impunitat i deguda diligència» s'aprofundirà en els mecanismes de justícia, prevenció i eradicació del feminicidi des d'una perspectiva jurídica. La ponència inaugural anirà a càrrec de l'antropòloga i investigadora mexicana, Marcela Lagarde, referent feminista i de l'estudi del feminicidi.

 

Programa

26 d'abril

Claus feministes per a erradicar la violència feminicida

Catalunya 17:00h, Colòmbia 10:00h, Mèxic 9:00h, Argentina 12:00h

Amb Marcela Lagarde.

Prevenció del feminicidi: bones pràctiques i estratègies d'incidència per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències

Catalunya 18:00h, Colòmbia 11:00h, Mèxic 10:00h, Argentina 13:00h

Amb les ponents:

  • Estefanía Rivera, historiadora i membre de la Red Feminista Antimilitariasta de Medellón, on coordina l'Observatori de Feminicidis a Colòmbia.
  • Carme Adán, filòsofa, assagista i directora del Centre de Documentació en Igualtat i Feminismes del Consello de Cultura a Galícia.
  • Diana Maffia, doctora en filosofia, docent i investigadora de l'Institut Interdisciplinari d'Estudis de Gènere a la Universitat de Buenos Aires d'Argentina.
  • Gloria Piña, periodista feminista i directora del documental Las Sobrevivientes a Mèxic.
 
27 d'abril

Feminicidi, impunitat i deguda diligència: avançant cap a sistemes judicials sensibles al gènere

Catalunya 17:00h, Colòmbia 10:00h, Mèxic 9:00h, Argentina 12:00h

Amb les ponents:

  • Adriana Benjumea, advocada feminista i codirectora de la Corporació Humanas Colombia.
  • Natalia Gherardi, advocada feminista, directora executiva de l'Equip Llatinoamericà de Justícia i Gènere a Argentina.
  • Marya Tirira, advocada itinerant feminista, coordinadora d'accions legals a Surkuna, Centre de suport i protecció dels drets humans a l'Ecuador.
  • Andrea Medina Rosas, advocada feminista i defensora dels drets de les dones, membre del grup jurídic 'Cas González i altres vs. Mèxic'.

 

La conferència s'emmarca en el projecte Observatori de Feminicidis, per la protecció, exigibilitat, apoderament i garantia del dret humà a la vida de les dones a Colòmbia, una iniciativa de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere en agrupació amb la Organización Femenina Popular, la Red Feminista Antimilitarista i la Corporación Humanas, des de Colòmbia, i l'Associació La Sur des de Catalunya. La iniciativa promou la protecció i l'apoderament de les dones davant de la violència masclista i en particular els feminicidis, la seva expressió més extrema.

ENLLAÇ A LA LLISTA DE REPRODUCCIÓ

Ponència inaugural. Marcela Lagarde, "Claus feministes per erradicar la violència feminicida".

 

Taula Rodona 1. “Prevenció del feminicidi: bones pràctiques i estratègies d’incidència que garanteixen el dret de les dones a una vida lliure de violències”.

 

Taula Rodona 2. “Feminicidi, impunitat i deguda diligència: avançant cap a sistemes judicials sensibles al gènere”.

 

<<El contingut d'aquesta acció és responsabilitat exclusiva de les entitats col·laboradores, i no reflecteix necessàriament l'opinió de l'ACCD.>>

Arxius adjunts
Adjunt Size
Programa, conferència, abril 760.01 KB

Àlbum de fotografies