Vés al contingut

Comunicat sobre la repetició del judici al productor Harvey Weinstein per violador

Publicat el 26/04/2024

El tribunal d’Apel·lacions de Nova York contra el MeToo de les dones agredides i violades

Fer repetir el judici al productor Weinstein, denunciat per diferents dones per assetjament, agressió sexual i violació, és un oprobi que cau sobre totes les dones. Ens cal aclarir que Weinstein segueix en presó per altra condemna de violació.

No és un cas aïllat, ni estrany, ni de pèrdua de l’enteniment. És una situació de prepotència i privilegis de poder que s’estén a totes les professions i institucions. El dramaturg Ramon Paso, acusat per 14 dones d’agressió sexual i violació, és de plena actualitat més a prop nostra. O el cas del futbolista milionari Dani Alves.

És el pa de cada dia, misogínia masclista, sotmetiment i poder patriarcal. La cultura de la violació i del sacrifici de les dones està profundament inserida en els símbols, valors i tradicions que es transmeten, i amb les que s’eduquen, a les criatures, adolescents i joves.

Denunciem la contraofensiva patriarcal contra les dones, virulenta i irada, de la poderosa i tenebrosa multinacional de la misogínia. El poder reaccionari i milionari del “Hazte oír” internacional, és els dels Marcelino Oreja que, als EEUU i a Europa, dediquen fortunes per desacreditar els MeToo, boicotejar el dret a l’avortament, els drets al propi cos i al lliure consentiment de les dones.

En el XIX Fòrum contra les violències de gènere dues taules van demostrar el funcionament i finançament de l’entramat misogin, com generen i impulsen l’extrema dreta, la violència institucional i la Judicatura, per impedir lleis favorables al lliure consentiment i drets de les dones i per fer-les enrere.

Germanes agredides i violades, us creiem i estimem!

Barcelona, a 26 d’abril de 2024

Arxius adjunts

Comparteixo