Vés al contingut

Cicle de xerrades #ProuFeminicidis

Publicat el 09/11/2023

Els feminicidis i els assassinats de dones a mans d'homes no cessen i continuen sent la principal causa mortal violenta de les dones, són la punta de l'iceberg d'aquestes violències sistèmiques en les nostres societats heteropatriarcals. Per combatre-les és necessari sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania i transformar les estructures socials que la perpetuen. En aquesta ocasió hi serem a la Setmana de la Igualtat a l'UPF, en espai ple d'accions sensibilitzadores en aquesta Universitat.

Inscriviu-vos, participeu i compartiu!

Narratives mediàtiques sobre els feminicidis

15 de novembre de 13 a 15h, Aula 55309 al Campus Poblenou.

El periodisme amb perspectiva feminista i lliure de sexisme és una eina transformadora molt potent i té el poder d'esdevenir part de la solució. Analitzarem el tractament mediàtic dels feminicidis i violències masclistes i l’avenç dels discursos negacionistes de l’extrema dreta.

  • Laura Aznar, Periodista de CRÍTIC i col·laboradora de TV3, la Cadena SER, RAC1 i Catalunya Ràdio
  • Almudena Rodríguez, sòcia organitzadora del Women’s Major Group por Europa y Asia Central.
  • Cristina Pulido, directora de Diario Feminista

Feminicidis: reptes per la seva erradicació i experiències de resistència feminista al món

Pendent de recalendaritzar

Introducció i contextualització dels feminicidis i estratègies comunitàries per combatre les violències masclistes. Definició, origen del terme i situació actual a nivell global i a nivell local, i exemples de mobilitzacions contra els feminicidis arreu del món. La prevenció i la sensibilització són eines clau per transformar l'estructura que perpetua les violències i les discriminacions. Però per fer-ho, calen compromisos socials i polítics. Ho abordem amb Graciela Atencio de Feminicidio.net. Compartirem diferents accions i projectes de denúncia i sensibilització amb activistes de Colòmbia i Mèxic per conèixer les estratègies de diferents territoris.

  • Estefanía Rivera de Red Feminista Antimilitarista (Colòmbia)
  • Bedani Cruz de Furia Mexicana
  • Graciela Atencio de Feminicidio.net

Arxius adjunts

Comparteixo