Vés al contingut

Celebrem el naixement de l'OVIM

Publicat el 18/03/2024

Des de la Plataforma celebrem el naixement del primer Observatori de Violències Institucionals Masclistes (OVIM) de l'Estat, impulsat l'Associació Hèlia i Almena Cooperativa Feminista, ambdues entitats de la Plataforma. Divendres passat més de 200 persones d'entitats i col·lectius feministes vam assistir a la presentació de la iniciativa i vam celebrar la creació d'una eina més al servei de la lluita contra les violències al nostre territori.

L'eina sorgeix d'un enxarxament entre organitzacions feministes per fer incidència política i social. D'una banda vigila, amb perspectiva feministainterseccional antiracista, l'exercici de violències institucionals masclistes per part d'institucions, entitats, serveis i professionals públics, i de l'altra exigeix, a través d’estratègies col·lectives, que l’Estat assumeixi la responsabilitat de garantir el dret de dones, nenes, nens i adolescents a una vida lliure de violències masclistes.

L'OVIM documentarà casos, històries i situacions d'aquest tipus de violència viscudes de manera anònima per poder exercir pressió col·lectiva a les administracions públiques i exigir que no es tornin a repetir. A la vegada, actuarà com altaveu del treball fet per altres observatoris de violències masclistes a escala estatal i internacional amb els qui estableix sinergies i estratègies d'incidència.

Àlbum de fotografies

Comparteixo