Vés al contingut

Caminem cap a la vaga feminista!

Publicat el 01/02/2024

Un any més, ens sumem a la convocatòria de l’Assemblea 8M de Catalunya: una jornada de vaga feminista el proper 8 de març del 2024 i una manifestació a Barcelona el mateix dia a les 18h. Us convoquem al punt de trobada de la Plataforma que en aquesta edició serà a Rosselló amb Passeig de Gràcia, per unir-nos juntes a la marxa que arribarà fins a Arc de Triomf on tindrà lloc l'acte final. Aquesta convocatòria sota el lema “Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis” neix de l’espai de coordinació del 8 de març Assemblea 8M format per companyes de diversos col·lectius feministes, sindicats, comitès de barri, assemblees territorials i organitzacions socials i polítiques d’arreu del territori català, que manté el fil violeta de la història des de les primeres convocatòries feministes del 8 de març a Catalunya.

Enguany, en el lema escollit, volem reforçar el compromís d’assenyalar els tres eixos de violència que travessen les nostres vides i l’actualitat com són les precarietats, el règim de fronteres i els genocidis. Volem posar els nostres cossos i les nostres veus per fer visible que els impactes d’aquestes violències no només tenen una expressió: ressonen en les nostres diversitats i juntes els hi podem plantar cara. És des d’aquí que recollim l’experiència de les feministes que ens han precedit, que fem de la seva lluita la nostra i ampliem els marcs per a fer del feminisme l’espai on les invisibles, les que mai som tingudes en compte, les qui som deshumanitzades i a les que se’ns nega la nostra agència puguem ser, existir, reconèixer-nos i acompanyar-nos. L’Assemblea 8M és i vol ser aquest espai on lluitar plegades.

Farem del proper 8 de març una jornada de vaga feminista de consum, de cures, laboral i estudiantil combativa, d’autoorganització feminista, antiracista, anticapitalista i anticapacitista

VISCA VISCA VISCA LA LLUITA FEMINISTA!

 El cartell d’aquest any ha estat elaborat per la dissenyadora Marina Carrer de les Fonts.

Àlbum de fotografies

Comparteixo