Vés al contingut

Bones pràctiques en prevenció de les violències masclistes al Fòrum Jove !! 2n passi

Publicat el 11/11/2020

El Fòrum Jove continua,   seguim presentant  la 2ª edició de Bones pràctiques en Prevenció de les Violències masclistes!!

Avui dijous 12 de novembre  a la xarxa social Instagram, us mostrarem tot n seguit d'experiències, accions, activitats i projectes,  per a la  transformació social i una vida lliure de violències masclistes.

Les Bones Pràctiques  ens  donen la possibilitat de conèixer experiències d'acció social i educativa on les persones adolescents i joves han estat les protagonistes.

Hem volgut promocionar aquesta activitat amb l'objectiu de donar visibilitat a experiències de bones pràctiques joves per la prevenció de les violències masclistes, però sobretot per afavorir l'intercanvi i aquests sabers:

I així:

  • Identificar i difondre aquelles Bones Pràctiques que intervinguin per la prevenció de les VM.
  • Perquè les i  els joves expliquin en primera persona les seves pròpies experiències d’aprenentatge.
  • Posar en valor la tasca educativa que desenvolupen els professionals vers la prevenció de les VM.

Aquí teniu les quatre  "Bones Pràctiques" que ens restaven  mostrar-vos..

Avui dijous 12 nov. , ens trobareu a partir de les  17h  a l'Instagram!

BONA PRÀCTICA 4_ Nus Cooperativa : Projecte Teatre Social i Gènere per a Joves "Jo mai mai" 

Al llarg de les diverses edicions hem vist com abordar les violències masclistes des del teatre, permet allunyar-nos de missatges moralistes o políticament correctes, per anar a obrir un nou canal de participació basat en acompanyar els i les joves a explorar la temàtica des del seu propi coneixement, i a posteriori a convertir-se també en agents de sensibilització i prevenció dels seus iguals. 

 

BONA PRÀCTICA 5_   FÒRUM FEMINISTA ANNUAL _ Institut Flos i Calcat

Activitat adreçada a estudiants del centre educatiu d'edats compreses entre els 15 a 20 de l'ESO, CFGM i PFI o bé sense escolaritzat que provenen d'un entorn i context social i vulnerable.

El Fòrum Feminista Annual incideix des de la sensibilitat i compta amb una major implicació de l'equip docent del centre.

Les activitats, espais de reflexió i debat permeten incidir en la pressa de consciència vers la violència de masclista, això els hi permet adonar-se de la realitat que viuen en l'entorn al ser un context social on prevaleixen estereotips de gènere i masclistes.   El masclisme és estructural.

 

BONA PRÀCTICA 6 _  80 Banderes vermelles contra la violència masclista _  Avalot - Joves de la UGT de Catalunya

Joves sindicalistes i companyes afiliades al sindicat.

Considerem que hem aconseguit visibilitzar situacions de violència masclista que sovint passen desapercebudes.

 

BONA PRÀCTICA 7 -  Grup de Teatre Social_ Casal de Joves  La Betsaida "Tampoco es para tanto"  . Casal dels Infants

Joves amb molta motivació i ganes de transformar les realitats opressives del seu entorn, de diverses procedències i cultures.

El fet de que el propi grup de joves construeixi una obra sobre assetjament de gènere al carrer i l'actui en format de teatre fòrum davant d'un públic jove d'unes 100 persones en cada actuació promou un espai molt enriquidor de reflexions conjuntes sobre la realitat comunitària al barri, així com l'assaig de possibles solucions a aquestes problemàtiques.

 

Àlbum de fotografies