Vés al contingut

Acaba un nou curs XAJI ple d'activitats contra les violències masclistes

Publicat el 05/07/2024

La Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) tanca el curs 2023-24 amb un munt de propostes i activitats participatives on hi han pres partit joves, professorat, entitats enxarxades amb la Plataforma i institucions públiques de cada territori. Un any més fem un balanç molt positiu de la tasca duta a terme durant aquests mesos des dels diversos centres educatius que formen part del programa de prevenció de les violències masclistes.

Masquefa i Hospitalet

La XAJI de l'IES Masquefa ha dut a terme un acte de clausura on ha recordat les accions més destacades del curs, que han servit per empoderar les joves en la seva tasca d'esdevenir referents d'igualtat. Entre elles han destacat el 25N on van intervenir a Ràdio Masquefa. L'acte ha comptat mb el suport de l'Ajuntament, del Casal de Joves i de l'associació feminista Constel·lació Lila de Masquefa. A la XAJI de l'IES Bellvitge, de l'Hospitalet de Llobregat, les joves van preparar en un treball conjunt amb la XAJI de Masquefa i Cornellà l'exposició "Entre Mans". La mostra es va exposar a la Biblioteca de Bellvitge amb la proposta de trencar estereotips i construir relacions lliures de violència.

Cornellà

A Cornellà també s'ha celebrat un acte institucional amb els 6 centres que formen part de la XAJI juntament amb l'alcalde i altres autoritats del municipi. El tancament de curs ha servit per fer un reconeixement i validació de la tasca de la XAJI. Es va obrir un espai de diàleg per posar en valor el potencial dels i les joves que participen i les seves demandes i necessitats i per generar sinergies a favor del treball en equip i en xarxa. Les joves van presentar un recull dels seus pensaments, reivindicacions i de com viuen la XAJI, intercalant vídeos d’activitats que han fet aquest curs per poder acostar la realitat del que viuen a altres companyes i mostrar-los la importància d'aquest espai per l'empoderament individual i col·lectiu.

Sant Martí, Barcelona

El balanç del curs també ha estat positiu al districte de Sant Martí de Barcelona, on els quatre grups XAJI van organizar conjuntament una manifestació al voltant del 8M per reivindicar una societat més igualitària i lliure de violències masclistes, van llegir manifests al districte i van mostrar pels carrers els cartells i pancartes creades durant les setmanes anteriors.També van participar a la passarel·la feminista del Maresme, la mostra de teatre fòrum i al dia de la visibilitat bibollera. Gràcies a la diversitat de grups, el seu caràcter intercultural i la consciència cada vegada més crítica que desenvolupen, s'ha anat consolidant la mirada feminista antirracista i anticapitalista.

Sant Adrià

A Sant Adrià, les joves XAJI han format part i han estat protagonistes de la campanya #APlaceForYou, desenvolupada des dels centres amb l'objectiu de treballar les masculinitats hegemòniques i incorporar al moviment per la igualtat de gènere als joves que s'identifiquen amb el gènere masculí. També han estat les responsables d'organitzar, una exposició sobre la feina de la XAJI a la Fira de la Coeducació de Sant Adrià de Besós.

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo