Vés al contingut

6 de febrer, Dia Internacional per la tolerància zero cap a la MGF

Publicat el 06/02/2021

Avui 6 de febrer, és el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF) i des de la Plataforma volem unir-nos a fer visible aquest dia, i a la lluita pels drets de les dones i per la llibertat dels nostres cossos.

La OMS defineix la MGF com "Tots els procediments que, de forma intencionada i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins". Usualment es realitza a nenes de 0 a 14 anys, i ocasionalment a dones adultes. Segons estudis de la OMS, més de 200 milions de dones i nenes que viuen a 30 països del món, han patit MGF.

La MGF atempta contra els drets humans de les nenes i les dones, el dret a una vida lliure de violència i a la salut sexual i reproductiva.

La cultura, la tradició i l'educació fan que es consideri negatiu no mutilar les dones, i se les exclou de la societat en considerar-les brutes, impures i perilloses, i això dificulta la seva erradicació.

Aquesta pràctica té greus conseqüències per a la salut física, mental i emocional de les dones que la pateixen. Per això reclamem un major esforç del tots els actors implicats: governs, professionals de la salut, líders comunitaris, mares, pares i famílies.

La tasca de conscienciació i educació son fonamentals per aconseguir reduir la pràctica. En països on s'han fet aquestes campanyes, la incidència de la MGF s'ha reduït del 90% al 50%.

#StopMGF
#ÉsViolènciaMasclista
#6Febrer

1 Imatge 1 3 

4 5 6

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo