Vés al contingut

Suport a les companyes a Colòmbia que lluiten pels seus Drets

Suport a les companyes a Colòmbia que lluiten pels seus Drets

Publicat el 07/05/2021

Des de la Plataforma alcem la veu i ens unim a les companyes i companys a Colòmbia que es mobilitzen des del passat 28 d’abril per una vida digna i pel respecte dels Drets humans, exercint un dret de manifestació i reunió que no està sent garantit per les forces de seguretat de l’Estat colombià.

Exigim la fi de la repressió violenta que ja s’ha cobrat al menys 24 vides, juntament amb centenars de persones ferides i al menys 11 casos de violència sexual per part de les forces públiques i l’ESMAD.

Com a membres de la Taula Catalana per Colòmbia, ens sumem al comunicat d’organitzacions internacionals de la societat civil com ara OIDHACO, perquè el govern colombià garanteixi els drets de reunió i manifestació, i protegeixi a les persones que els exerceixen, des d’on es sol·liciten:

  • A la comunitat diplomàtica i a les Nacions Unides, demanar a l’Estat colombià que brindi les garanties suficients per a l’exercici legítim del dret a la protesta social i promogui escenaris de diàleg per prendre accions constructives per superar l’actual estat de crisi de drets humans pel qual travessa el país.
  • A la força pública, exercir el seu rol constitucional de brindar les condicions de seguretat perquè les majories descontentes i desesperades per la pobresa, la malaltia i el conflicte trobin condicions per manifestar-se pacíficament.
  • Als partits polítics, els gremis i les esglésies, a reforçar les seves accions per convocar el govern a prendre mesures a favor de la dignitat de la vida i que s’abstinguin d’emetre declaracions estigmatitzants.
  • A les minories que intenten accions violentes com a mitjà de protesta per crear confusió i deslegitimar la protesta legítima, aturar les seves accions, incloses aquelles que es fan a través de les xarxes socials.

Demanem a el Senyor president [Duque] que prengui totes les mesures necessàries per aturar el bany de sang que Colòmbia està vivint, i en aquest sentit ordeni cessar immediatament les accions de repressió armada de la protesta pacífica i la militarització de les ciutats, que han costat la vida de moltes persones particularment joves a Colòmbia i habiliti escenaris de concertació amb la ciutadania inconforme a Colòmbia. La retirada de la reforma tributària i la crida a pactar una nova proposta és un camí positiu en aquest sentit.

Com organitzacions de la societat civil internacional continuem en Alerta per una Colòmbia en Pau i reiterem el nostre compromís amb la sortida pacífica al conflicte a Colòmbia.

Enllaç al comunicat sencer, aquí: https://www.taulacolombia.org/wp-content/uploads/2021/05/0503_ComunicatInternacional.pdf

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo