Vés al contingut

La incidència social i política, més important que mai!

Publicat el 22/07/2020

Durant els darrers mesos, on la presencialitat ha estat molt reduïda, les entitats feministes que treballem pels drets de les dones hem augmentat l'ocupació de l'espai vitual per continuar fent visibles les nostres reivindicacions. Davant la situació de crisi actual, continuar visibilitzant les desigualtats i reivindicant els drets humans, és més important que mai!

Des de la Plataforma, hem donat suport a diferents campanyes col·lectives i d'altres que hem impulsat directament des de l'entitat:  

  • En la crisi del Covid-19 visibilitzem la precarietat amb perspectiva de gènere, en que com a membres del Consell Nacional de Dones de Catalunya vam contribuir a la difusió d'un document elaborat pel grup de treball de violències masclistes, fruit de les reunions i reflexions de les darreres setmanes. Llegir document aquí
  • La violència masclista no s'atura davant del Covid-19, campanya a la que hem donat suport més de 130 entitats. "Les administracions han oblidat l’especificitat de les entitats feministes i de l’Economia Social i Solidària. Necessitem mesures concretes per continuar treballant per l’equitat de gènere i oferir els serveis d’atenció a les dones en situació de violència". Llegir el document aquí
  • La crisi sanitària social i humana: oportunitat de canvi? La Presidenta de la Plataforma, va publicar un article el 21 d'abril, en el que denunciava la precarietat de les feines de cures que recauen sobre les dones i com la situació de crisi, ha agreujat moltes situacions que ja eren insostenibles. Aquí l'article complert. 
  • Crisi del Covid-19 i violència masclista. Durant els mesos del confinament més estricte, des de la Plataforma vam fer un recull de dades sobre les consultes i assessorament als recursos d'atenció a les víctimes de violència masclista a Catalunya i Espanya, per visibilitzar com el confinament, estava colpejant fort a les dones que conviuen amb els seus agressors. Aquí podeu veure el contingut de la campanya i tots els materials editats. 
  • El 3 de juny, des de la Plataforma vam impulsar una campanya per commemorar els 5 anys del moviment #NiUnaMenys, a través de publicacions a les xarxes i un webinar per visibilitzar la història del moviment i les reivindicacions de condemna dels feminicidis a nivell mundial. Aquí podeu llegir més detalls sobre la campanya i visualitar el webinar. 
  • El passat 4 de juny el Parlament de Catalunya va debatre una moció en la que vam tenir una oportunitat perduda de que les institucions catalanes rebutgessin l'ús del SAP (Síndrome d'Alienació Parental) com a diagnòstic i eina de criminalització de les dones. Algunes entitats feministes, ens vam mobilitzar per fer-ho visible en una campanya a les xarxes socials amb els hashtags #NoÉsUnSíndromeÉsMisogínia i #ElParlamentCòmpliceSAP. 

 

Comparteixo