Vés al contingut

Comunicat de suport i condol davant l'assassinat de Carlota Isabel Salinas Perez

Publicat el 26/03/2020

Des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, amb profund pesar i dolor, enviem el nostre condol, suport i solidaritat a les companyes de l'Organització Femenina Popular de Barrancabermeja (Colòmbia), per la pèrdua irreemplaçable de la companya i lideresa social Carlota Isabel Salines Pérez, assassinada al seu habitatge el passat 24 de març de 2020 a les 20: 00h, a mans d'homes armats no identificats.
Condemnem amb vehemència el lamentable feminicidi de Carlota Isabel, un acte repudiable i injustificable que ha de ser investigat per les autoritats competents de manera independent i imparcial, i els seus responsables materials i intel·lectuals portats davant la justícia. Carlota, com tantes altres lidereses, va ser assassinada pel seu incansable activisme i per ser dona. Per ser i per fer. Per aspirar a una societat millor desafiant l'altre de el sistema patriarcal. La complicada tasca de l'lideratge social a Colòmbia que es troba amb encara més grans obstacles si aquest lideratge social l'exerceix una dona.
La creixent violència i atacs contra lideresses i líders socials i defensores i defensors de drets humans a Colòmbia és un fet que ens provoca enorme preocupació, rebuig i dolor. Un fet davant el qual l'Estat Colombià té el deure d'actuar; per això, des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, urgim a el Govern Nacional de Colòmbia ia les autoritats locals a adoptar mesures immediates i urgents per garantir la seguretat i el dret a la vida de les lideresses i defensores de drets humans a Magdalena Medio i la resta de país.
En aquest moment tan amarg, estenem la nostra solidaritat i sororitat a les companyes de l'Organització Femenina Popular que amb força i passió porten dècades lluitant pels drets de les dones i el dret a una vida lliure de violències.
Ja n'hi ha prou de feminicidis, ja n'hi ha prou d'agressions i violència contra les dones!

 

Plataforma unitària contra les violències de gènere

26 de març de 2020

Arxius adjunts
Adjunt Size
Comunicat en castellà 105.46 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo