Vés al contingut

20-S, Declarem l’emergència feminista a Barcelona i arreu de Catalunya!

Publicat el 18/09/2019

Seguint el fil de la convocatòria estatal llançada, originalment, per l’Assemblea Feminista d’Alacant i que s’ha estès arreu, des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, ens unim al clam i declarem l’ #EmergènciaFeminista també a Barcelona, convocant una concentració nocturna divendres 20 de setembre a les 20h a la plaça Universitat.

Comparteixo

La concentració de setembre reclama més acció contra els feminicidis i pel dret a l'avortament legal i segur

Publicat el 17/09/2019

Unes 120 persones, convocades per la Plataforma i per Marea Verde Barcelona es van aplegar ahir dilluns, 16 de setembre, a la plaça Sant Jaume, per reclamar més acció i mobilització contra les violències masclistes, homenatjar les 70 víctimes de feminicidi a l'Estat Espanyol i les tres dones de la mateixa família assassinades a Pontevedra en un sol dia, i les morts en avortaments clandestins. 

Comparteixo

Dilluns 16 de setembre, concentració contra els feminicidis i pel dret a l'avortament legal i segur

Publicat el 12/09/2019

Contra les violències masclistes, els feminicidis i les morts en avortaments clandestins. La concentració del setembre, convocada per aquest proper dilluns 16 de setembre, estarà organitzada conjuntament amb Marea Verde Barcelona, com sempre a les 20h a la plaça Sant Jaume.

Comparteixo

L'Onze de setembre, ens trobareu a la Fira d'Entitats de la Festa per la Llibertat, al passeig Lluís Companys

Publicat el 06/09/2019

Com cada any, aquest 11 de setembre participarem a la Festa per la Llibertat que organitza Òmnium Cultural. Ens trobareu al tenderol de la Plataforma, a la Fira d’entitats de l’Avinguda Lluís Companys, de 10 a 20h, a la parada número 34, per fer difusió i sensibilització de les nostres accions.

També participarem a l’Espai Òmnium, presentant els projectes de la nostra entitat, a partir de les 13h.

 

Us hi esperem!

Comparteixo

Intercanvi a Colòmbia entre Feminicidio.net i l'Observatori de Feminicidis que impulsem amb la Red Feminista Antimilitarista de Medellín

Publicat el 24/07/2019

Aquests dies, la Plataforma som de ruta per Colòmbia en el marc dels diferents projectes que tirem endavant, conjuntament amb diverses entitats i col·lectius feministes, al país.

Comparteixo

Més de 200 persones clamen contra la violència sexual i els feminicidis a la concentració del juliol

Publicat el 17/07/2019

Més de 200 persones es van aplegar dilluns 15 de juliol a la plaça Sant Jaume contra la violència masclista i en un clam de força per condemnar l'agressió sexual a una noia de 17 anys el cap de setmana passat a Manresa per part de 4 homes i l'assassinat d'una dona en un feminicidi a Elx. I és que, la xifra de feminicidis només en el que portem de 2019, ja ascendeix a 51 dones i nenes, tal com recull Feminicidio.netTot plegat, posa de nou de relleu la urgència de generar una mobilització social, política i institucional que posi fre a

Comparteixo

La Corporación Amiga Joven presenta un informe sobre violències de gènere al Concejo de Medellín en el marc d'un projecte amb la Plataforma

Publicat el 12/07/2019

Aquesta tarda, la Corporación Amiga Joven presenta al Concejo de Medellín les conclusions de l’informe “Entre miedos y restricciones: experiencias de mujeres y niñas en Medellín”, que han elaborat conjuntament amb altres entitats de la ciutat dins de la iniciativa “ZOOM por los derechos de las mujeres”. A l’informe, les organitzacions analitzen la situació dels drets de les dones i nenes, i les violències que s’exerceixen contra elles, a les comunes de Medellín.

Comparteixo

Manifest i crida a la mobilització en suport a la supervivent de la violació grupal de Manresa

Publicat el 08/07/2019

Avui, ens mobilitzem arreu del país en suport a la noia menor que va patir una violació grupal fa dos anys a la ciutat de Manresa, fets que es jutgen aquests dies a l'Audiència Provincial de Barcelona, sota els càrrecs d'abús, malgrat que el relat de la víctima i dels testimonis posen de relleu que es va tractar clarament d'una violació.

Comparteixo

Concentració dilluns 15 de juliol contra les violències masclistes i en homenatge a les víctimes de feminicidis

Publicat el 05/07/2019

Arriba l'estiu... però ni la violència masclista, ni els feminicidis s'aturen.

Comparteixo

La Plataforma participa al #PledeLesDones, la sessió especial al Parlament sobre les discriminacions que pateixen les dones

Publicat el 02/07/2019

Una cambra pròpia. De les dones, de les entitats i de la lluita contra el Patriarcat i contra les violències masclistes. Això és el que va ser ahir el Parlament de Catalunya, que va acollir una sessió especial només de dones, amb presència de diputades, activistes i representants de les entitats feministes, entre d'altres la presidenta de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, Montserrat Vilà.

Comparteixo